Vrijwillige schippers gezocht voor Schipper mag ik ook eens varen?

De Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen uit Zwolle zoekt vrijwillige bemanningsleden voor de Jonathan. Deze mooie luxe motor is omgebouwd tot vakantieschip voor mensen met een beperking. Het schip is nu voorzien van 6 hutten met eigen sanitair waarvan 2 hutten ingericht zijn voor rolstoelgebruikers. Het doel van de stichting is het organiseren van zorgeloze, meerdaagse vaartochten voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, hun familieleden en/of directe verzorgers Ook levert de stichting een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. De eerste vaartocht is gepland in juni 2018. In eerste instantie is het de bedoeling om de tochten van maandag tot en met vrijdag te organiseren. maar weekendtochten zijn ook mogelijk.

Bemanningsleden gezocht

De stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen zoekt vrijwillige bemanningsleden die het varen niet kunnen laten en het heerlijk vinden om (weer) aan boord te stappen. Gedacht wordt aan een schippersechtpaar dat inmiddels is gestopt maar waarbij het water blijft trekken of een schipper met een maat. En die het de vakantiegasten graag naar de zin maakt.

Luxe motor Jonathan
Na de oprichting van de stichting heeft een enthousiast team (onbezoldigde) vrijwilligers in 2012 de Jonathan gekocht en weer terug gebracht naar de oorspronkelijke afmeting van de luxe motor. Vervolgens hebben veel vrijwilligers zich de afgelopen jaren enorm hebben ingezet om het schip om te bouwen en vaarklaar te maken tot vakantieschip. Zodat ook mensen met een beperking kunnen genieten van prachtige tochten over de Nederlandse wateren. De stichting kon dit alleen realiseren dankzij de sponsoring van het bedrijfsleven (materiaal en arbeid), scholen, fondsen, donaties en burgerinitiatieven. En is al deze partijen enorm dankbaar.

De (technische) gegevens van het schip zijn: Lengte 40 m, diepgang 2,24 m; motor 1926 Industrie 2IB9, 120 pk, hermotorisering 1955 Industrie 6D6 300/330 pk 500 omw./min; keerkoppeling Kuiper 1:1; 4-blads Osterman kopschroef.

Aanmelden schippers kan via het secretariaat van de stichting:
Jan van Popta, janvanpopta@hotmail.com