kop102022
Jaargang 5, nummer 3, oktober 2022
Dementievriendelijke gemeente
Op 21 september 2022, Wereld Alzheimerdag, kreeg de gemeente Zwartewaterland aan boord van de Jonathan het certificaat dementievriendelijke gemeente overhandigd van Hermien van Helsdingen van Alzheimer Nederland.
Wethouder Jan van der Poel nam het certificaat in ontvangst. De wethouder zei dat Zwartewaterland er hard aan werkt om een dementievriendelijke gemeente te maken.
alzheimerzwartewaterland
“Dat betekent dat niet de ziekte maar een betekenisvol leven centraal staat. Positieve Gezondheid noemen we dat.” Deze week zijn er verschillende activiteiten voor mensen met dementie in Zwartewaterland, zoals boottochten met de Jonathan vanuit Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt.
Hieronder leest u een verslag van een van deze tochten van onze vrijwilliger Annemieke Klein.
Impressie van een bootreis met de Jonathan in de Alzheimer week
alzheimer775_2
Vandaag, 21 september 2022, al vroeg op pad naar Zwartsluis waar het schip de Jonathan van de stichting "Schipper mag ik ook eens varen" lag aangemeerd wachtend op gasten van Alzheimer stichting Nederland.
We hebben onze gasten weer fijn verwend met koffie en appeltaart, een heerlijke lunch en regelmatig een hapje en drankje. Wat een prachtige dag met zon en Hollandse wolkenluchten.
De gasten hebben genoten en wij ook!
Wat wil een mens nog meer.
Gift van shantykoor "de Isellanders"
Het Zwols shantykoor "de Iselanders" heeft besloten om te stoppen met zingen. Bij het opmaken van de kas hebben ze onze stichting een mooie donatie geschonken.
Ze hebben ook een keer voor onze vrijwilligers opgetreden en dragen ons een goed hart toe.
Dank Iselanders !
shanty2
Afdekhoezen "Hornbach dekbank" en dekkraan en bediening
JW Stoffering uit Hasselt, een bedrijf voor meubel en scheepsstoffering heeft beschermhoezen gemaakt voor de dekbank, de dekkraan en de bedieningsstand van de kraan.
Op 5 oktober werden de hoezen geleverd en geplaatst door Jan-Willem en Joey van ‘t Wout van JW Stoffering.
Dank voor deze hoezen.
hoes775
dekhoesbankdubbel
Dagtocht A tot Z reizen
Op 3 augustus heeft de Jonathan een dagtocht gevaren met 11 individuele gasten. Ze hadden zich aangemeld bij de reisorganisatie AtotZ Reizen uit Almere.
Het was de eerste keer dat individuele gasten meegingen in plaats van een groep. Het liep heel goed en we doen het in 2023 opnieuw.
Een geslaagd experiment!
atotz
Agenda
* Vrijdag 28 oktober: de BBQ voor onze vrijwilligers met partners.
* Zaterdag 12 november: intocht Sint en Pieten in Zwolle