---

Asito doet de schoonmaak van het schip na vaartochten.

Wellicht kent u het bedrijf wel. Asito. Eén van de grote schoonmaakorganisaties in Nederland en één met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid bleek de vraag aan hen om ons te helpen met de schoonmaak van de Jonathan na de reizen of de dagtochten niet tegen dovemans oren. Een kort overleg over waar SMIOEV voor staat en wat Asito’s bijdrage hieraan kon zijn, leidde al snel tot een bezoek aan het schip en een afstemming over wat precies de bedoeling was.

---

Mooi bericht m.b.t. het onderwerp “Donateurs.”

 “ Ik word binnenkort 80 jaar en ik ga dat vieren. Ik nodig mijn familie en vrienden uit om te komen. Cadeaus hoef ik niet want ik heb alles al. Ik wil hen wel een cadeautip voorleggen: geef een donatie aan de stichting Schippermagikookeeensvaren.” Zo ging het gesprek met Nettie Roos en haar vriend Cor. Zij volgen ons al vanaf het begin via de sociale media en hebben ook een keer een bezoek aan het schip gebracht.  

Een week laten ontvingen we een vergelijkbare vraag van een echtpaar dat september 50 jaar is getrouwd. We zijn blij met deze steun want die kunnen we goed gebruiken. Als u ook donateur wilt worden, dan kan dat. U kunt zich aanmelden door even een mail te sturen naar info@schippermagikookeensvaren.nl.  Geld storten op het rekeningnummer dat onder deze brief staat, kan ook. Er wordt elk jaar een evenement georganiseerd op het schip voor alle donateurs. Het zou fijn zijn als we op deze manier een mooie kring van donateurs kunnen maken die ons mentaal en financieel steunt.

---

Maarten van der Weide zwemt de Friese Elfstedentocht.

Op vrijdag 21 tot maandag 24 juni zwom Maarten de Elfstedentocht in Friesland. Hij zwom om geld bij elkaar te krijgen voor de strijd tegen kanker. Wij zijn met ons schip de Jonathan ook aanwezig geweest in Stavoren. We waren daar omdat wij ook willen varen met mensen die als beperking de nare gevolgen van kanker ondervinden. We voelen ons verbonden met het doel van Maarten. Tijdens ons verblijf ontvingen we mensen die actief zijn in het Kika-project ( Stichting Kinderen Kankervrij) . Het doel was om ons te presenteren met ons schip aan de verschillende doelgroepen die actief betrokken zijn bij de zwemtocht van Maarten. We werken samen in de PR met de foundation van Maarten die de tocht organiseerde. Het was heel geslaagd.

---

Het walteam is operationeel

Nu de eerste boekingen op de deurmat vallen is het walteam zich aan het voorbereiden op haar inzet. Nadat het vaarteam in de afgelopen winter de vaartochten heeft uitgewerkt, is het walteam aan de slag gegaan met he zij invulling zal geven aan meer faciliterende activiteiten ter voorbereiding en afronding van vaartochten. Hierbij moet je denken aan het organiseren van de schoonmaak, de was en de boodschappen, maar ook het verwelkomen van gasten en uitzwaaien van hen bij terugkomst. Er ligt  een mooi activiteitenplan in concept klaar. Na een paar ervaringen zal deze definitief worden gemaakt. Ook de schoonmaak heeft al eerder kunnen proefdraaien.

Het walteam bestaat uit  Jeannette Brouwer, Rudy Spanhak, Mans Bos, en Eise Ebbelink. Als we een foto hebben van het team, zullen we die snel een keer delen. 

---

Samenwerken met Buitengewoon Reizen

We hebben op maandag 20 mei de samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Zwolse reisbureau Buitengewoon Reizen. Dit reisbureau is gespecialiseerd in reizen voor mensen met een beperking. Ze voorzien hen en hun familie /verzorgers in een “zorgeloze vakantie”. Gerda van ’t Land en Wolfgang Hendrix waren aanwezig van Buitengewoon Reizen, terwijl voor de stichting Marc Westenberg, Ad Akkerman en Jan van Popta het glas hieven. We gaan samen dagtochten en 4-daagse reizen verzorgen. Er zijn er al voor dit seizoen een aantal geboekt.

---