---

In de vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat er momenteel wordt geklust in de roef van de Jonathan. Er is hard gewerkt. Het dak en de wanden zijn gestript voorzien van pennen voor de bevestiging van de isolatie en in de olie gezet. Het dak is voorzien voorzien van isolatie.  

De oude vloer is er inmiddels uit en een nieuwe geplaatst, waarna ook de wanden zijn voorzien van isolatie. De plaats voor de slaapkamers en de badkamer voor de bemanning is uitgezet. Het plaatsen van de wanden kan beginnen. Meer in een volgende Nieuwsbrief.  

Foto: de oude vloer gaat er uit.

Medio februari kregen we het bericht dat de Amantia Stichting ons € 5.000,- doneert als bijdrage voor de ombouw van de roef. Deze stichting heeft ons eerder ook geholpen met een dergelijk bedrag. We zijn er heel blij mee. Niet alleen met het geld maar ook met de morele steun die zij ons als vrijwilligers, bemanningen en bestuur geven bij het realiseren van ons doel.

We gaan met nieuwe energie door om het schip tot een succes te maken: "Wij geloven erin!”.

---

De boekingen voor de Jonathan worden verzorgd door Buitengewoon Reizen, gevestigd aan de Diezerkade 3 in Zwolle.

Daar werken Alies en Romy. Zij zorgen voor het contact met de klanten, de instellingen en onze stichting. Ze hebben veel ervaring in het boeken van reizen voor klanten met een functiebeperking omdat dit reisbureau gespecialiseerd is in het organiseren van reizen voor mensen met een functiebeperking. Zij zorgen voor de informatie - ze kennen het schip - de boekingen en de betalingen.

We zijn blij met deze mooie samenwerking die loopt als een trein!

Foto Alies en Romy

---

Zaterdagmorgen, 22.2.2020, om 10.11 uur precies hebben we Stadsprins Willem van Bourgondië en zijn gevolg met de Jonathan naar het centrum van Zwolle gevaren. Door de herinrichting van het Stationsplein was de aankomst per trein niet mogelijk. Een bijzondere ervaring voor de prins en zijn gevolg en voor ons.

Foto: De Jonathan met de prins en zijn gezelschap

---

We zijn voor de komende zomer op zoek naar versterking van ons walteam. Wat moet je doen? Als het schip die dag gaat varen zorg je voor de boodschappen aan boord. Na afloop van die dag of reis zorg je voor de afronding: vuilnis, contact met de wasserij- en schoonmaakbedrijven. In overleg regelen we je beschikbaarheid. Voor info: Eise Ebbelink - 0646622295.

---

Op YouTube staan de nodige filmpjes van de Jonathan, maar een eigen kanaal waarop al deze filmpjes te bekijken zijn ontbrak. Daar is eind januari verandering in gekomen.

Op het YouTubekanaal "Schipper mag ik ook eens varen", kun je bijna al deze filmpjes bekijken. Je krijgt zo een beeld van de weg van ARIE-V tot de JONATHAN van vandaag.

Een klus van vele jaren. Een paar uitspraken die vrijwilligers in de filmpjes doen: "Het is dagelijks werk geworden, zeker de laatste maanden. Bloed wil ik niet zeggen, maar zweet en tranen die hebben hier wel af en toe gevloeid." 

Via onderstaande link kom je rechtstreeks op het YouTubekanaal van Schipper mag ik ook eens varen.

https://www.youtube.com/channel/UCP3TWht2uopmS2NXqxIUygg

Veel kijkplezier.

Foto: YouTube pagina met aantal filmpjes

Een laatste update door middel van foto's. 1. De vloer is eruit.  2. Een klein gaatje wegwerken. 3. De nieuwe balkenlaag voor de vloer. 4 en 5. De nieuwe vloer waarop de wanden zijn uitgezet.  

---

Agenda

 --

---