---

De nieuwe folder 2021 voor het varen en het vergaderen is uit. Hij staat op onze website www.schippermagikookeensvaren.nl en je kunt deze downloaden.
Bennie Michel van de firma MCHL uit Zwolle heeft deze als sponsor aan ons gedoneerd.
Geweldig Bennie, bedankt !
Bekijk de nieuwe folder

We gaan een korte instructiefilm van 4 minuten en een teaser maken over de manier waarop we in 2021 vaartochten kunnen gaan maken vanaf mei 2021. We maken het schip de Jonathan corona-proof. De provincie Overijssel heeft ons financieel geholpen om de opdracht hiervoor te kunnen geven aan Lex Olthof. Beide films zijn te zien vanaf februari 2021 op onze sociale media: onze website, Facebook, You Tube.

We hebben een nieuwe ambassadrice gevonden die ons gaat helpen met de promotie activiteiten: Iris Tietema.
Iris komt uit onze doelgroep. Ze werkt bij Brownies&Downies in Zwolle. Iris is actief op de sociale media.

 

Foto:
Iris aan het roer van de Jonathan

Onze verzekeraar EOC uit Meppel ziet dat nu we niet varen, het risico op schade ook kleiner is. Het heeft de stilligregeling ontworpen waardoor we minder premie hoeven te betalen.

Klasse EOC !     Zo werkt een “ Onderlinge”.

We hebben weer enkele nieuwe vrijwilligers erbij gekregen die gaan meevaren, de walploeg  gaan versteken en gastvrouw en gastheer worden. Het gaat om Sander, Joke, Thea, Marinus en Bart. Welkom aan  boord!

Door alle coronaperikelen heeft de verbouwing van de roef de nodige vertraging opgelopen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de roef. Net als in de hutten en de salon is in de roef ook voor glasvezelbehang gekozen, zodat we overal in het schip dezelfde materialen hebben toegepast.  

Opnieuw konden we een beroep doen op Eerenstein & Boer uit Zwolle en Intervos uit Steenwijk voor de laatste meters behang. ‘Hebben jullie nog ‘genoeg lijm?’, was de vraag van Daniel van Eerenstein & Boer toen we weer aanklopten. Samen met het behang en lijm werd het materiaal een paar dagen later door hem in de auto gelegd.  Wat een service en betrokkenheid weer. Zeker niet iemand die je graag achter het behang wil plakken…..

Wij willen iedereen die tijdens de Rabo ClubSupport op "Schipper Mag Ik Ook Eens Varen" heeft gestemd hartelijk danken. Hierdoor hebben wij een mooie financiële injectie van de Rabobank ontvangen.

Stemmers en Rabobank: Bedankt.

• We kregen van de personeelsvereniging van de KPN een donatie. Dank.

• Via Maarten Mos hebben we een bijzondere donatie ontvangen om de gevolgen van corona voor de exploitatie van het schip op te vangen en de ombouw van de roef mede te financieren. Geweldig VINCI met deze steun. Dank.

• Aurelius Industrial Design uit Amsterdam heeft ons Festool gereedschap geschonken samen met 2 bijzondere meubelplaten. Bij de meubelplaten is een tekening om  een passende tafel te maken voor de roef. Dit zal een mooie uitdaging zijn voor onze timmermannen van het klusteam. Dank !

• Eerenstein en Boer uit Zwolle en Intervos uit Steenwijk voor materialen voor de afwerking van de roef.

---

Deze dag was de dag van de vrijwilligers. Voor het eerst hebben we dit jaar de actieve vrijwilligers vanwege de bijzondere corona-omstandigheden, een attentie gegeven. We hebben daar als bestuur veel mooie en warme reacties op gekregen.

Op Facebook kom je soms bijzondere berichten tegen, zoals deze van Ton Spanhak uit Lelystad.

“Lieve Facebook vrienden
Net als vorig jaar zal ik maar enkele Kerst/Nieuwjaarskaarten versturen. Dus heb je van mij geen kaartje gehad dan bedank ik jullie allemaal namens de stichting "Schipper mag ik ook eens varen". Ik heb namelijk het geld voor de kaarten en postzegels gestort op hun rekening. Wilt u dat ook doen? Hieronder info.
Stichting "Schipper mag ik ook eens varen" Rekening nummer. NL18RABO 0139273786.”

Wij zijn natuurlijk blij met dit soort initiatieven. 

We zijn van plan om als start van het nieuwe seizoen een soort corona-proof open dag te organiseren. Samen met de in gebruik name van de roef gaan we kijken of we er een mooi event van kunnen maken.

We wensen iedereen fijne kerstdagen en  een gezond 2021. We gaan zeker weer varen met onze doelgroep. We danken alle vrijwilligers  voor hun inzet en hopen op een mooi vaarseizoen en hopen op veel contracten ondanks de corona. Wij gaan door!

---

Agenda

Vanwege de lockdown kunnen we nu geen activiteiten plannen. 

---