---

Huib Sweep heeft ons plotseling verlaten. We herinneren ons Huib als een rustige glimlachende vrijwilliger, die naast zijn fijne schilder en lakkunst ook zeer begaan was met onze doelgroep. Hij was de man die maar zo een prachtig gesprek op gang bracht. Openlijk maar ook heel specifiek. Huib we gaan je missen, ook de geur van die kleine sigaartjes. En zeker je aandacht voor de mensen aan boord. 
Huib bedankt voor je inzet !

---

De roef is bijna klaar. Afgelopen maand heeft de firma T&T de vloerbedekking gelegd die ons door Interfloor uit Zwartsluis is geschonken. Hartelijk dank. 

Schipper Bas van Amstel maakt reclame voor onze stichting door op zijn vrachtschip aan beide kanten de banners te hangen. Zo vaart hij door heel Nederland. 
Bas is als vrijwilliger ook een van de schippers van de Jonathan.
Top Bas !   

We hebben een donatie gekregen van de Wetland Wonen uit Vollenhove. Deze woningbouwvereniging steunt lokale initiatieven om de woonomgeving te verbeteren. We hebben deze stichting een verzoek gestuurd om ons te ondersteunen bij de aanschaf van een kraantje waarmee de bemanning de zware loopplank kan uitrollen en binnenhalen. Met deze kraan kan de loopplank voor de gasten op maat worden gebruikt in de havens waar de Jonathan aanlegt. Dank. 

De nieuwe roef moet voldoen aan kwaliteitseisen. Een onderdeel hiervan is een goede airco en verwarming. Gelukkig heeft de firma Nieuwhoff uit Meppel ons gesponsord met de aanschaf en installatie van de voorziening.
Met deze professionele voorziening kan de roef worden gebruikt in warme en koude dagen. Dank hiervoor.

“We hebben hem, de ANBI-status”!. Dat riep Ad Akkerman uit toen het besluit van de Inspectie binnen kwam. De stichting Schippermagikookeensvaren is nu erkend als een stichting die voldoet aan strenge kwaliteitseisen.  De statuten zijn vernieuwd, het beleidsplan 2021-2024 is er en staat op de website www.schippermagikookeensvaren.nl. De ANBI-status heeft als voordeel dat een particuliere donateur zijn gift fiscaal kan aftrekken voor de inkomstenbelasting. Een bedrijf dat ons sponsort of een donatie geeft in de vorm van een korting, kan deze aftrekken voor de vennootschapsbelasting. Hier zijn we heel blij mee. Voor de Jonathan en de stichting een goede erkenning van de professionaliteit waarmee er wordt gevaren en gewerkt.

Yes..., we gaan varen!!

De eerste boeking voor 2021 is binnen.
Het gaat om de bewoners van een woongroep van de organisatie ASVZ. 

 

---

Agenda

·         14-16 mei           Vaartocht naar Noord-Holland
·         17-20 mei           Vaartocht ASVZ
·         5 juni                   Presentatie van de nieuwe roef

 

---