---

In de maand augustus zijn we met enkele vrijwilligers havenmeester geweest van Hasselt. Elke avond bezochten we de bootjesmensen die in de haven met hun schip de stad aandeden. We inden het havengeld, wisselden ervaringen uit en gaven een muntje voor het afval. Ook deelden we een tasje met promotiemateriaal van Hasselt en van ons schip uit. Dat stelden de gasten erg op prijs. Mooie PR.

---

De feestelijke opening van de roef gaat niet door op 10 september. De Corona-maatregelen maken het nog niet mogelijk om een mooi feestje op de Grintwal te bouwen. We houden ons aan de regels en overleggen hierover het de gemeente Zwartewaterland.

 

We hebben een mooie donatie ontvangen van een particulier voor de Audio Visuele Middelen aan boord. We zijn er blij mee.

De Jonathan is in de maand juni bij de scheepswerf de Kaap van Bodewes in Meppel geweest. De onderkant van het schip is schoongemaakt en weer opnieuw voorzien van een goede beschermlaag. De schroef en de aandrijfas zijn geïnspecteerd door de EOC op veiligheid. Dan kunnen we weer tot 2024 mooie tochten varen.

De voorzitter van de Lionsclub Zwollerkerspel Marco van der Vegte overhandigt een cheque van € 1.500,- als donatie. Het geld is bedoeld voor het reinigen van het watersysteem en het aan de buitenkant schoonmaken van het schip op de werf.Wat een mooie steun voor ons als vrijwilligers en bestuur. Dank

Stefan Steenbergen van Model Mania uit Hasselt heeft een 3D model van de Jonathan gemaakt. Op 12 mei werd in aanwezigheid van wethouder Rietman het eerste exemplaar overhandigd aan onze voorzitter Ad Akkerman. Stefan heeft op verzoek van Ad Akkerman een ontwerp gemaakt van het geheel verbouwde binnenvaartschip de Jonathan van de stichting.

Daarna is het ontwerp door een 3D printer uitgeprint. De ontworpen en geprinte miniaturen waren binnen een dag verkocht. Dus kreeg Stefan de opdracht om er nog meer te maken. 

 Het model is bij ons te bestellen voor € 19,75.

Bekijk onze nieuwe video, die we met steun van de provincie Overijssel hebben gemaakt om informatie te verstrekken over de faciliteiten aan boord van ons schip de Jonathan en wat er zoal mogelijk is, ook in coronatijd.
De link om video te bekijken: https://youtu.be/ZM6BXPI1_rc

Even voorstellen... onze nieuwe ambassadrice, Iris Tietema.
Iris is werkzaam bij Brownies & Downies  en is afkomstig uit onze doelgroep. Iris is actief op social media.
Iris helpt ons bij de promotie van de activiteiten rondom de Jonathan.

---

Agenda

In september en oktober staan 16 dagtochten gepland in opdracht  van 5 organisaties. We varen weer binnen de corona-maatregelen.

De eerste boekingen voor 2022 komen binnen.


---