---

We kregen op 15 maart het bericht dat de Landelijke Vereniging van Crematoria ons een financiële ondersteuning geeft voor het beveiligen van de koppeling van de motor. We kunnen hiermee de aanschaf van deze beveiliging in zijn geheel dekken. Hartelijk dank hiervoor. Wij zijn er heel blij mee.

In de winterperiode heeft het klusteam van de Jonathan aan dek een mooie berging voor de scheepsfiets gerealiseerd. Deze fiets kan nu droog en achter slot en grendel worden opgeslagen.

Vrijdagmorgen, 15 februari 2022,  werd aan boord van de Jonathan door voorzitter Ad Akkkerman de eerste hoody met het logo van “Schipper Mag Ik Ook Eens Varen” overhandigd aan Simon Bouwstra, de oudste vrijwilliger van onze stichting. Daarna waren er ook hoody’s voor alle andere vrijwilligers. 

Door deze kleding is het voor de gasten bij aankomst direct duidelijk wie er deel uitmaakt van de bemanning van de Jonathan gedurende hun vaartocht. 

Het bedrukken van de kleding is verzorgd door Joost Morsink van JALMO Marketing & More.

Hoog water, ook bij het Zwartewater in Hasselt waar de Jonathan een vaste ligplaats heeft aan de Grintwal. 

Op de plek waar de Jonathan ligt stroomde het water nu over de kade.

Daarom is de Jonathan tijdelijk verplaatst naar voormalige scheepswerf Bodewes.

Inmiddels is de Jonathan weer terug op z'n vaste plek.
De foto is gemaakt op 22 februari 2022.

We ondersteunen de dagtochten. We ontvangen de gasten aan boord, zorgen voor de koffie met iets lekkers, regelen de lunch en zijn er voor om het onze gasten naar de zin maken. Erg leuk trouwens. 

In de corona periode waren er niet veel tochten. Ondanks dat hebben we niet stilgezeten. We hebben deze periode gebruikt om te evalueren en vooruit te kijken. We hebben met elkaar een aantal acties en verbeterpunten bedacht en die gaan we de komende tijd oppakken. 

Kende je ons nog niet. Nader kennismaken kan altijd. Je bent van harte welkom op een van onze volgende overleggen. Laat Eise (coördinator team ondersteuning e.ebbelink001@kpnmail.nl ) maar even weten dat je geïnteresseerd bent.

Zaterdag 12 maart werd er geklust aan dek van de Jonathan.

De schichtig HORNBACHhelpt heeft ons verblijd met een mooie dekbank. Deze bank is echt op maat gemaakt voor De Jonathan. Twee vrijwilligers van de stichting HORNBACHhelpt hebben op twee vrije zaterdagen het ontwerp gemaakt en het voorwerk gedaan. Zaterdag hebben ze de bank met een team van zes man (3x Hornbach en 3x Jonathan) aan boord gebracht, afgetimmerd en waterdicht gemaakt. Dat ging heel soepel, en het staat prachtig. 

„Echt mooi dat we mensen met een beperking iets kunnen bieden waar ze nog jarenlang plezier van hebben.” aldus Peter Beekhuis, vrijwilliger bij HORNBACHhelpt
Lees hier het Hornbach persbericht.


---

In de loop van 2021 heeft het bestuur van SMIOEV de 'Commissie Vrienden van de Jonathan' in het leven geroepen. Deze commissie heeft de opdracht om op zoek te gaan naar sponsors/donateurs, ofwel Vrienden van de 'Jonathan'. De commissie bestaat uit vijf personen: Rob Drost, Eise Ebbelink, Nettie Roes, Leen van Stappen en Dianco de Vries. Eise Ebbelink is ook bestuurslid en vormt de verbindende factor tussen bestuur en commissie.

Wij zijn op zoek zijn naar bedrijven die uiting willen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en die zich als Vriend van de 'Jonathan' willen aanmelden. Daarmee dragen ze bij aan het in de vaart houden van het schip en als tegenprestatie bieden wij deze bedrijven, naast exposure, bijvoorbeeld het gebruik van de Jonathan voor een vergadering of een bijeenkomst. Daarnaast sluiten zij zich aan bij een prachtig netwerk van ondernemingen in onze regio.
Aanmelden of meer informatie? Mail onze stichting: info@schippermagikookeensvaren.nl
Tot snel,      Commissie Vrienden van de Jonathan.

---
---

Agenda

*  De eerste boekingen voor 2022 komen binnen.

*  2   april: Veiligheidsoefening

*  22 april:  officiële opening van de roef voor vrijwilligers en Vrienden van de Jonathan

*   23 april:  opening nieuwe seizoen Hasselt

*   26/27/28 mei:   Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

 


---