---

Vrijdag 22 april was het dubbel feest aan boord van de Jonathan.  Allereerst werd door onze ambassadrice Iris Tietema, samen met voorzitter Ad Akkerman, een plaquette onthuld. Dit gebeurde in aanwezigheid van (oud-) vrijwilligers, (oud-) bestuursleden, sponsoren en donateurs, onder het genot van een hapje en een drankje.
Tevens werd de officiƫle ingebruikneming van de vernieuwde roef gevierd.

Op 25 mei is er een kraan aan dek van de Jonathan geplaatst. Het aan dek tillen van de kraan werd belangeloos gedaan door kraanbedrijf Dick ten Klooster.
Met deze kraan kan de loopplank worden opgetild en kan deze bij vertrek en aankomst op zijn plaats worden gezet.
Een goede verbetering voor de bemanning die nu niet meer hoeft te tillen en te sjouwen.

Op 28 mei hebben we voor de eerste keer gevaren met gasten van de Twentse zorginstelling Aveleijn uit Borne.
Het was een geslaagde tocht.

Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen was zondag 22 mei ook present op de attractiemarkt van de 9de editie van het Frion Festival bij de Spiegel in Zwolle. Het was gezellig druk en we hebben de nodige folders over de vaartochten met de Jonathan kunnen uitdelen en ook de flyers voor onze dagtocht van 3 augustus, te boeken via A tot Z reizen. Een geslaagde middag.
De flyer over de dagtocht 3 augustus is te lezen via deze link.

Schipper Mag Ik Ook Eens Varen was ook aanwezig op de sleepbootdagen in Zwartsluis. Niet met de Jonathan, maar om  op uitnodiging van de organisatie een presentatie te houden over onze stichting en de  sponsormogelijkheden onder de aandacht te brengen van de vip's.
Een nuttige bijeenkomst.


Nieuwsgierig naar de Sponsormogelijkheden??
Lees hier online onze flyer hierover.

In april hebben vrijwilligers, schippers, matrozen en twee bestuursleden een trainingsdag gevolgd over de veiligheid aan boord. Onder begeleiding van deskundigen werd er geoefend hoe men kan handelen in geval van calamiteiten. Men vond  het erg nuttig.

Op 5 juli komt er een vervolgdag. Dan houden we een grote oefening op het IJsselmeer met de reddingboten van Urk en Lelystad.

---

De Jonathan is ook te huur voor trainingen en cursussen. Een nieuwe activiteit voor de Jonathan.

Bastiaan Wirth van Edumar traint aan boord van de Jonathan cursisten voor het certificaat BHV in de scheepvaart. 

---
---

Agenda

• 7 juni        Varen met Adullam

• 5 juli         Oefendag bemanning met de KNRM in Urk

---