Alle hens aan het (zonne)dek

Na reeds enkele korte gesprekken in het verleden is half juni weer contact opgenomen met Zeilmakerij Bert van Asperen uit IJsselmuiden met de vraag of hij iets voor de stichting kan betekenen. Wat dan kwam de vraag terug: ‘een zonnedek op het schip’ De eerste reactie toen Bert aan boord even de situatie kwam opnemen was: ‘We gaan het doen voor deze groep toekomstige reizigers’. Een groep die hem zeker aanspreekt.
Wel gaf hij aan dat hij het niet alleen kon doen want er moest ook een constructie voor het zonnescherm worden gemaakt. Op voordracht van Bert kwamen we bij Ten Kate Mechanisatie en Constructie BV uit Hasselt terecht.
Ook hier een positieve reactie: Even nadenken want ik moet mijn klanten ook tevreden stellen maar nee zeggen tegen een initiatief als dat van jullie ga ik niet doen.
Zo hebben beide bedrijven de handen in één geslagen en is een prachtig zonnedek op de Jonathan gerealiseerd waarin passie, maatwerk en kwaliteit elkaar treffen. Man wat een mooi zonnedek. Hierop en onder wordt het geriefelijk vertoeven. Of het nu regent of de zon schijnt. Waar een kopje koffie in de vroege ochtend nog lekkerder smaakt.

Van Asperen en Ten Kate zijn de uitdaging aangegaan en wij als stichting zijn er weer heel blij mee.