Doel, wie, waarvoor?

De doelstelling is het organiseren van zorgeloze, meerdaagse vaartochten voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. De stichting zet zich in om maatschappelijke deelname, integratie en emancipatie van deze mensen te bevorderen. Het doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. Onder hen zijn natuurlijk ook hun naaste familieleden en directe verzorgers.

Er zijn in Nederland maar weinig schepen die geschikt zijn voor een langer verblijf van mensen met beperkingen. Vandaar onze keuze voor de naam ‘Schipper mag ik ook eens varen?’. Onze droom was een schip zodanig in te richten dat het rolstoeltoegankelijk is en voorzieningen heeft voor mensen met fysieke en verstandelijke beperkingen. Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de aanvragen die al regelmatig binnenkomen.

We streven naar een aangenaam verblijf voor mensen met lichamelijke beperkingen, mensen met stoornissen in het autistisch spectrum; verstandelijk beperkten, mensen met psychiatrische beperkingen en stoornissen.

Wat is er mooier dan…de zon op zien komen als je met een scheepje voor anker ligt… ’s nachts de deining te voelen, het geklots van het water tegen de romp. Die ervaringen willen we voor onze gehandicapte medemens toegankelijk maken.