Gevolgen corona-virus

Beste mensen,

Het Corona-virus heeft helaas veel invloed op het werk van stichting. Dit blijkt onder andere hieruit:

  • Het werken aan de verbouw van de roef door de vrijwilligers, is stilgelegd.
  • Van de zeven geboekte 4-daagse reizen, zijn er twee omgeboekt naar het volgend jaar en drie reizen zijn afgezegd door de klanten. Twee reizen staan nog in de planning om uit te voeren. Er wordt overleg gevoerd met de gasten van deze reizen over de vraag of deze door kunnen gaan.

Zoals de stand van zaken nu aan boord is, kan er niet voldaan worden aan de eisen die het RIVM stelt aan vakanties op schepen. Het gaat dan vooral om de 1.5 meter maatregel. Dit komt vooral omdat de roef niet gebruiksklaar is waardoor er onvoldoende scheiding kan plaatsvinden tussen de bemanning en de gasten.

Het bestuur heeft besloten om tot 1 juli af te wachten  ( dan vindt er de nieuwe afkondiging plaats van nieuwe maatregelen door de regering)  om na te gaan of er überhaupt een perspectief is om dit seizoen te varen waarbij de veiligheid en gezondheid van de gasten, de begeleiders en de bemanning  op de eerste plaats staan. We willen dan nagaan of we met passende maatregelen kunnen voldoen aan de eisen die het RIVM op die datum stelt. In elk geval de 1.5 meter maatregel.

Evenwel, om meerdaagse tochten te kunnen varen, moet de roef namelijk gebruiksklaar zijn. En hiervoor ontbreekt op dit moment de financiële ruimte door het wegvallen van de geplande omzet.  Het bestuur zoekt daarom versneld naar nieuwe mogelijkheden om daar meer ruimte  in aan te brengen.

Het hangt dus van de bovenstaande redenen af of we dit seizoen nog nieuwe meerdaagse reizen of dagtochten kunnen gaan varen.

We betreuren het als bestuur buitengewoon dat we de gasten, begeleiders, klussers en bemanningen geen zekerheid kunnen bieden over het doorgaan van de geplande twee reizen. Maar, zoals we al eerder meldden, staan de veiligheid en gezondheid van iedereen hierbij op de voorgrond.

Ad Akkerman, Eise Ebbelink, Marc Westenberg, Jan Sije Huismans en Jan van Popta.