Hoe een ambitieus plan werkelijkheid wordt

IJs en harde wind trotserend liggen we nog steeds op koers. We koersen nu echt aan op de eerste vaartocht in juli 2018. Is dat ambitieus? Jazeker! Naast de afbouw van het schip gaat er nu een nieuwe wereld voor ons open: de hele organisatie rond de vaartochten.

We hebben een samenwerkingsafspraak met een reisbureau: Buitengewoon Reizen in Zwolle. “Als jullie deze zomer willen varen, moet ik wel binnen twee weken een flyer hebben”, zei Gerda van het reisbureau. Ze gaf ons bereidwillig een paar voorbeelden mee van flyers van concullega’s. Dus hebben wij met stoom en kokend water een flyer gemaakt. Die gaat het reisbureau gebruiken op beurzen, maar alle relaties van Schipper Mag Ik Ook Eens Varen kunnen ook helpen onze vaartochten onder de aandacht van onze doelgroep te brengen. Flyers liggen op het schip, maar kunnen ook worden opgevraagd via info@schippermagikookeensvaren.nl .
Nu we ons anders naar buiten toe gaan profileren moet ook onze website flink worden aangepast. Niet meer de afbouw van het schip, maar onze vaartochten komen centraal te staan. Daar gaan we de komende weken mee aan de slag. Suggesties zijn welkom.

De afgelopen periode hebben we vooral vrijwilligers gezocht die op verschillende manieren kunnen helpen met de afbouw van het schip. De komende maanden zoeken wij nieuwe vrijwilligers voor de vaartochten. Allereerst schippers en schippersmaten, natuurlijk, anders kunnen we niet varen. Maar ook mensen die aan boord willen koken, hand- en spandiensten willen verrichten en met gasten op stap gaan in de plaatsen die het schip aandoet. We hebben ook vrijwilligers nodig die na de tocht helpen met opruimen, schoonmaken, wisselen van beddengoed, inspecteren en aanvullen van de voorraden aan boord enzovoort. Er blijft dus meer dan genoeg te doen.

Voordat we kunnen varen moet er een vaarplan worden opgesteld. Waar kunnen we aanleggen onderweg, welke havenmeester kunnen we dan waar bereiken? Hoe hoog zijn de waterstanden als we aan willen leggen en kunnen we onze speciale loopplank voor rolstoelen dan gebruiken?
We gaan onze gasten voorzien van tips en praktische adviezen voor uitstapjes onderweg. Daarvoor moet materiaal verzameld worden en lokaal ervaring worden opgedaan.
We zijn verplicht een calamiteitenplan op te stellen, waarin staat hoe we moeten handelen als er iets ernstigs gebeurt zoals brand, lekvaren, man overboord.
Kortom, er wordt de komende paar maanden op alle fronten heel hard gewerkt.

Alle hulp – ondersteuning, tips, adviezen – die u ons kunt bieden op een of meer van deze onderwerpen is meer dan welkom. Neem daarvoor gerust contact met ons op via het bovengenoemde emailadres.

Op 1 juni om 16:00 uur houden we open huis voor alle relaties en vrijwilligers zodat we trots met elkaar kunnen delen wat we samen de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen. De uitnodiging hiervoor volgt.

Hartelijk groet aan alle vrijwilligers en relaties,

Schipper Mag Ik Ook Eens Varen

René Mos
Voorzitter