PEC Zwolle United heet nieuwe goede doelen welkom

Zaterdag 27 juni werd de open dag bij PEC Zwolle aangegrepen door PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, om haar nieuwe goede doelen bekend te maken. Na het Ronald McDonald Huis Zwolle en de Groene Wens Boot krijgen een tweetal andere organisaties de mogelijkheid geboden om hun naamsbekendheid te vergroten door een samenwerking met PEC Zwolle United.

De komende twee seizoen zijn dit Stichting Present en Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’. De logo’s van betreffende organisaties prijken inmiddels op het nieuwe wedstrijdshirt van PEC Zwolle; zo staat Present op de mouw van het thuis-shirt en ‘Schipper mag ik ook eens varen’ op het uit-shirt. Het gaat dus niet om financiële ondersteuning, maar het bieden van een platform om meer bekendheid te genereren. Naast de logovermelding op het shirt, krijgt men de beschikking over een aantal seizoenpassen om rondom de wedstrijden te netwerken en worden er met PEC Zwolle United gezamenlijke activiteiten ontwikkeld.

Op de open dag werden Present en ‘Schipper mag ik ook eens varen’ door Gea Luttels van PEC Zwolle United van harte welkom geheten en kregen ze de gelegenheid om zich direct aan een groot publiek te presenteren. Beide nieuwe doelen zijn erg blij met de samenwerking.
Elsje Goudzwaard, coördinator bij Stichting Present Zwolle: “In ons jubileumjaar 2013 werd Ron Jans ambassadeur van Present, daar waren we natuurlijk erg trots op en blij mee. Dat we nu ook op de shirts terecht komen als één van de goede doelen van PEC Zwolle, vinden we echt een enorme eer!”
Jan-Paul Bakker, bestuursvoorzitter van ‘Schipper mag ik ook eens varen’, ziet een vaartocht met de selectie van PEC Zwolle door de Zwolse stadsgrachten wel zitten. “Wij zijn een Zwols initiatief en zijn blij met deze match en verheugen ons op een mooi een-tweetje de komende twee jaar.